Over ons

Wie zijn wij?Wij, Corina en Jolanda,  bieden dagbesteding aan ouderen uit Wanroij en omgeving. Hieronder vindt u een klein stukje over ons zelf.

Mijn naam is Corina Nooijen-Bus, geboren in 1969 te St. Hubert en sinds 1996 woonachtig in Wanroij. Getrouwd met Tonny en samen hebben we 3 kinderen.


In 1990 heb ik de opleiding Agogisch werk (MDGO-AW) en Activiteiten Begeleiding (MBO-AB) afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij mensen met een verstandelijke beperking, op een ZMLK school en bij diverse groepen ouderen waaronder ook dementerende ouderen.

Mijn naam is Jolanda Verheijen-Bus, geboren in 1966 te St. Hubert en sinds 1988 woonachtig in Wanroij. Getrouwd met Johan en samen hebben we 3 volwassen dochters.


In 1985 heb ik de opleiding ziekenverzorging afgerond en vanaf dat moment altijd in de ouderen zorg gewerkt. Mijn ervaring heb ik opgedaan op verschillende gebieden zoals verzorging en verpleging, met dementerende ouderen en momenteel in de thuiszorg.

Wij biedenWij bieden dagbesteding aan ouderen uit Wanroij en omgeving. Hierbij vinden wij een vaste structuur belangrijk voor onze gasten. Met veel afwisseling, trainen van vaardigheden en op zijn tijd rust met een kopje koffie, zal het behoud van zelfstandigheid zolang mogelijk behouden blijven. Wij starten iedere dag vanaf 09.30 uur, rond de middag lunchen we gezamenlijk en vanaf 16.00 uur gaan we weer huiswaarts.


Onze visieWij vinden het belangrijk dat alle mensen zolang mogelijk deel uit maken en betrokken worden bij de samenleving.

Dagbesteding De Koffiepot wil daar aan bijdragen. De nadruk bij De Koffiepot ligt op een prettige ongedwongen sfeer. Het welbevinden van de gasten staat voorop. Wij gaan uit van de wensen, krachten en mogelijkheden van onze gasten.

Toegeven dat je iets niet goed meer kunt is voor iedereen moeilijk, daarom kijken we naar wat mensen nog wel kunnen.

Hier wordt een zinvol programma op afgestemd.


Met een enthousiast team van professionele medewerkers en vrijwilligers wordt begeleiding, hulp en ondersteuning op de juiste wijze geboden. De Koffiepot is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Eigenwaarde en respect voor elkaar staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met anderen kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten, maar ook individuele aandacht kunt u bij ons verwachten.


U bent  Welkom!Voor wie?Vanuit de overheid wordt er gestimuleerd dat mensen langer thuis blijven wonen. Hierdoor is er meer behoefte aan dagbesteding. Structuur en vaste regelmaat op een dag is erg belangrijk om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Het kan ook zijn dat het gaat om een overbruggingsvraag omdat u moet wachten voor opname in een verpleeghuis.

Doordat mensen langer thuis blijven wonen kan er overbelasting ontstaan voor de mantelzorger. Om een dag (of meer) naar (de) dagbesteding te gaan kan de partner/mantelzorger even tijd nemen voor zichzelf en de situatie zo langer volhouden.

Oudere mensen zonder levenspartner kunnen in een sociaal isolement raken als ze veel op zichzelf aangewezen of alleen zijn.


Indien u gebruik wilt maken van onze dagbesteding kunt u een WMO indicatie aanvragen bij de gemeente.  Ook bent u met een WLZ indicatie vanuit het CIZ, een PersoonsGebondenBudget (PGB) of eigen bijdrage van harte welkom bij ons. U kunt er voor kiezen het programma 1 of meerdere dagen (of dagdelen) te volgen.


Ons pand
Bel ons voor informatie

0485 - 470 170

Facebook

© All Rights Reserved

Webdesign door Johan Verheijen